Hjärnsläpp

Alltid underhållande när de mentala förmågorna för en liten stund sviker en annars intelligent person så att personen framstår som lite korkad. Det hände häromsistens i "På spåret" Det var Lena Sundström, som tävlade ihop med maken Bo, känd från Bo Kaspers orkester.

Makarna fick frågan vad det kallas när det aldrig hinner bli ljust under ett dygn, motsatsen således till midnattssol. De hade diskuterat sig fram till det rätta svaret, Polarnatt, innan ljudet slogs på och det var dags att leverera. Jag vet inte om de endast kommunicerat skriftligen med varandra eller hur det kunde bli en så surrealistisk situation när det var dags att verbalisera sitt svar. Lena grep i alla fall ordet och sa med säker min "POlarnatt", alltså med betoningen på första stavelsen som om hon menade "kompisnatt". Jag vet inte riktigt vad en sån polarnatt skulle kunna bestå i, möjligen kan man tänka sig att det är typ vad som tar vid under de sena timmarna i slutfasen av en möhippa/svensexa.

Maken Bo, tittade först med ett snabbt litet fniss på sin fru, för att a) kontrollera om hon skämtade, b) ge henne chansen att medelst ett litet utblås av luft och ett leende ge henne chansen att inse sitt misstag om det nu var ett sådant. När han snabbt, på den i att avläsa signaler från sin bättre hälft vältränade makens sätt, insåg att hon hade fått ett hjärnsläpp försökte han öppna ännu ett fönster hon kunde smita ut relativt obemärkt genom, genom att lite snyggt skjuta in "Ja, poLARnatt alltså.", lite som att "jag har själv fattat att hon inte skämtar, men på detta sätt ger jag henne chansen att inse sitt misstag och låtsas som om hon skämtade". Lena uppfattade fortfarande inte alls situationen korrekt, utan valde att inte bara stänga fönstret maken öppnat åt henne, utan dessutom ge honom en lite lätt klatsch på fingrarna genom att  rätta honom: "Ja, som ni säjer i Norrland ja."

Därmed var hela episoden slut och det passerade nog ganska obemärkt för de flesta. Men är man lite vaken i fredagssoffan bland chipspåsar och skämskuddar  kan det ibland glimta till i ett stycke ofrivillig vardagskomik i rutan. 


Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0