Vad är ett liv värt?

Marcus påminde mig om en ganska tragikomisk incident häromdagen. Det var en kille som var lastbilschaufför och körde ett släp med en ömtålig last värd 40 miljoner svenska kronor. Ett rådjur dök upp i vägen och killen väjde för det, rätt ner i diket och kvaddade hela lasten, som sagt till ett värde av  40 miljoner.

Han hävdade nu upprört att hans arbetsgivare var idioter som gav honom en skarp reprimand för detta. "Vad är ett LIV egentligen värt?" skanderade han mycket indignerat. Och hade det varit en människa han hade väjt för hade det ju inte varit något snack om att han hade haft rätt. Men i det här fallet undrar man ju om inte arbetsgivaren uppgivet vrålade "139:- KILOT!!!!!!"

Kommentarer
Postat av: Lisa Åkesson

Ca 21 miljoner om jag inte minns fel... Det är i alla fall vad Vägverket har som siffra för "värdet av ett statistiskt liv". För några år sen var siffran 14 miljoner så vi är mer värdefulla nu för tiden!

2008-12-17 @ 17:59:47
Postat av: Kyljohan

Där ser man. Trots finanskris och allt. Så rent statistiskt hade det även varit rationellt att med 40 miljoner på flaket bränna över en människa också då.....

2008-12-18 @ 08:23:49

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0