Uh vad arga folk blir.

Vad är det med poker som gör att folk blir så ¤&%#// förbannade på sina motståndare? Man ser dagligen folk på nätet som vräker ur sig de mest osannolika tirader mot någon som haft lite eller mycket tur i en hand. Visst, det är frustrerande att spela en hand perfekt och sedan ha grym otur och förlora pengar. Men om man inte kan hantera det får man skaffa sig en annan hobby. Det finns faktiskt bara drygt 50 kort i en lek och det innebär att det är ungefär 2% chans att ett visst kort dyker upp. Är det bara t.ex. ett ess  och inte just t.ex. klöver ess man behöver så är det ju ungefår 10% chans att det kommer ett ess. Ändå bär sig folk åt som om det mest osannolika i världen har  hänt dom när nån träffar ett kort som de har 5% att träffa inför sista kortet. Visst, det är osannolikt att det händer men det gör det trots allt 1 gång av 20. Samma personer som tycker det är heeeeeelt sjuuuuuuukt att det händer är även samma spånhuvud som tror att de har ganska hygglig chans att vinna på lotto där chansen, chockerande nog för dessa individer, är ganska enormt mycket  mindre än 1 på 20.

Nej jag tror det är en sällsynt riskabel kombination av många faktorer som gör att det är just i nätpokern som man hittar de värsta påhoppen. Det är en "tävling", så det är mycket tävlingstestosteron i luften. Det är en överväldigande majoritet ganska unga män som spelar, så testosteronet är ovanligt högt. Det handlar om pengar, dessutom pengar som kanske inte alla har råd att förlora, och pengar får folk att göra dumma grejer. No Limit Texas Hold ém är vidare ett extremt komplext spel som är otroligt svåranalyserat i varje situation, men om man läser lite böcker kan man lätt få för sig att man "behärskar" det och att man bara har otur när man förlorar trots att de andra är sämre. Detta trots att jättemånga har fel om odds hit och dit, definitivt även jag många gånger, i alla fall i stridens hetta där man inte hinner räkna så värst bra. Många av pokerns mest framgångsrika spelare är dessutom otroligt dåliga förlorare och skäller mer som regel än som undantag ut sina motståndare när de gör något dåligt. En del gör det mycket som taktik (Tony Guoga, Dave "Devilfish" Ulliot) medan andra bara är stora bebisar (Phil Helmuth Jr, Mike "The Mouth" Matusow). Detta är ett beteende som många tyvärr tar efter.   Och slutligen har vi den faktorn att den sämste spelaren i världen kan ha väldig tur och vinna över världsmästaren i vilken hand som helst, även om han spelar den handen uselt.

Med detta sagt så kan faktiskt de allra flesta behärska sig, åtminstone nästan alla bra spelare som vet att det jämnar ut sig i långa loppet och som även kan se att de kanske hade kunnat gjort något annorlunda för att undvika att låta den andra hamna i en situation där turen spelar in. Men i fallen med de andra är jag väldigt glad att det går att stänga av chatten.

Kommentarer
Postat av: Andreas Ö

10% låter lite mycket tycker jag utan att vara någon pokerexpert. Kanske därför du inte vinner hela tiden?Ser ok ut annars..

hej!

2008-09-19 @ 22:34:53
Postat av: Kyljohan

Jovisst, du har rätt på sätt och vis Andreas. Om man utgår från att alla fyra essen som är kvar i leken ger spelaren en vinnande hand och man vet att det bara är just de korten som hjälper en, och man bara har rivern kvar (alltså en chans att träffa sitt ess, så blir det inte riktigt 10% utan ungefär 9,1, men det tycker jag är såpass försumbart att jag räknar med 10% för enkelhetens skull. Men om man redan har ett ess och behöver ett av de tre andra och därmed alltså bara har tre chanser av 48 så blir det ju närmare 7%. Och visst är detta ett mer sannolikt scenario än att alla fyra essen ger en en vinnande hand.

2008-09-22 @ 16:39:12
Postat av: Andreas

Ah, du har såklart rätt.

Kanske därför JAG aldrig vinner :)

2008-09-24 @ 10:40:21
Postat av: xonx

Trevligt :P

Jag gör headers gratis och en massa andra saker på min blogg, titta gärna förbi :)

2008-09-24 @ 10:45:48
URL: http://xonx.blogg.se/

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0